В "Оргахим" - Русе избухна голям пожар

Булфото
share

Пожар в цех за смола в завод „Оргахим" - Русе е възникнал вчера около 21.00 часа. Това съобщи за "Фокус" главен инспектор Тошко Бързилов от Ситуационния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

При пожара се е срутил покривът на цеха. Създаден е щаб за работа по погасяването на пожара и преодоляването на последиците от него от директорът на ОД МВР Русе комисар Първанов и директорът на ОД ПБЗН комисар Павлов.

Осигурено е водоснабдяване за погасяването на огъня.

Под ръководството на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов работи Централният оперативен щаб към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) начело с главен комисар Николай Николов, директор на ГД "ПБЗН".

Локализиран е пожарът на територията на завод "Оргахим" Русе единствено в помещението, в което е възникнал, съобщи около 22.30 комисар Светослав Първанов, директор на ОД МВР Русе, пише "24 часа".

Регионалната дирекция за опазване на околната среда е извършила замервания на въздуха за евентуално отделяне на вредни вещества. Към момента няма основание за тревога у гражданите. Отделят се единствено сажди при горенето - каза комисар Светослав Първанов.

Гори производствено помещение, което съхранява голямо количество летливи химикали. В момента на пожара в цеха е имало шестима работници - те са изведени от помещението. Двама от тях са в русенската многопрофилна болница, тъй като имат леки обгазявания.

В потушаването на пожара са се включили над 30 огнеборци. Огънят е бил потушен към 3.00 ч. Чакат се данните от мобилните лаборатори на екоинспекцията, за да се разбере дали има опасност от обгазяване на града, съобщи БНТ.

Водещи новини

Още новини