Няма повишено съдържание на химикали във въздуха в Русе след пожара в "Оргахим"

  • 12 януари 2012 12:29

  • 815
  • 0
Няма повишено съдържание на химикали във въздуха в Русе след пожара в "Оргахим"
©

Данните от мобилната станция на Регионалната еколаборатория в Русе не показват превишаване на химичните вещества във въздуха при потушаването на пожара във фирма „Оргахим”. Станцията е започнала измервания 1 час след получаването на сигнала за инцидента във фирмата снощи.

Моментни превишавания на стойностите на въглеводород и озон са регистрирани между 0.00 и 3.00 часа, но няма опасност за здравето на хората и околната среда, съобщават от екоинспекцията.

Тази сутрин са взети водни проби от канализация на „Оргахим” и от устието на река Русенски Лом при река Дунав, предаде БНР.

Работниците, които са били дежурни тази нощ в опожарения цех за алкални смоли, са успели да излязат навреме и са били прегледани от медицинските екипи на място. Съобщава се за трима пострадали.

Днес ще започнат следствени действия, които да установят причините за избухване на пламъци в цеха за алкидни смоли. Областният управител Стефко Бурджиев ще назначи междуведомствена комисия, която да направи преглед на всички предприятия в района, работещи с леснозапалими химически вещества. Тя трябва да провери дали навсякъде има планове за действия при екстремални условия и система за ранно оповестяване на инциденти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини