Валери Симеонов: Предложението на Слави Трифонов е опасно (обновена)

Булфото (архив)
share

Започнахме с кадровите въпроси, каза Валери Симеонов по БНТ.

Съпредседателят на Обединени патриоти (ОП) поясни, че за първата седмица като вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов е успял да се види с представители на туристическия бранш. "Обсъдихме предстоящия туристически сезон. Ние ще ускорим процедурата по издаването на работни визи на наши сънародници в Украйна и Молдова", каза още той. От следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев Бряг, категоричен бе Симеонов по повод т.нар. преносими обекти по черноморските курорти.

Гостът в студиото посочи още, че днес премиерът ще подпише заповеди за назначаването на заместник-министри от квотата на Националния фронт за спасение на България. "Всички те идват от бизнеса", поясни Симеонов.

"Ние може да извикаме и ТЕЛК-ове от чужбина. Така може да спестим пари на бюджета", посочи още лидерът на НФСБ по повод фалшивите инвалидни пенсии.

За мажоритарното гласуване, предложено от Слави Трифонов, и различията с ГЕРБ съпредседателят на ОП посочи: Ние няма да подкрепим предложението на една телевизионна чалга-група. Предложението е опасно за демокрацията. Такава практика има в страни като Буркино Фасо, Сенегал и други африкански държави. Изключението е Франция, но новоизбраният президент Еманюел Макрон, предложи промяна на избирателната система. Това ще доведе до корпоративен и дори етнически вот.

"Различията ни по този въпрос не е драма. Ние за това се разбрахме още по време на преговорите за правителство", поясни Симеонов.

"Залагаме на доброволното ограничаване на раждаемостта сред циганските общности", заяви вицеприемерът по повод демографската политика.

Водещи новини

Още новини