Детски градини останаха без тоалетна хартия

share

Директорки на детски градини от Асеновград поставиха ултиматум на родителите, че оттук нататък лелките нямало да бършат дупетата на децата им.

Причината била, че в забавачниците не стигали парите за тоалетна хартия, пишат медии.

В същото време от новото ръководство на община Асеновград категорично забранили даренията от родители под всякакви форми. Забраната засягала дори дребни подаръчета, като мокри кърпички, сапуни и тоалетна хартия. За това съобщи майка на дете, което посещава една от детските градини в Асеновград, пише "Монитор".

Според нея всички необходими консумативи трябвало да се покриват от събираните такси от родителите и от средствата, които общината отпуска за издръжката на забавачниците.

„Детските градини са на делегирани бюджети. Въпреки това община Асеновград ги снабдява с основни консумативи. Ще проверя информацията на майките”, заяви кметът на Асеновград Емил Караиванов. Той уточни, че преди около 20 дни е имал среща с инициативен комитет от майки, които са поискали да бъде забранено на директорките да изнудват родители с дарения. „Явно реакцията на директорките е вследствие на тази наша първа среща”, каза Караиванов.

Водещи новини

Още новини