Бойко Борисов и министри посрещат празниците при Цветелина Бориславова

Булфото
share
За тежки гости се стяга курортът Пампорово покрай предстоящите празници. Гвоздеят в програмата ще е новогодишната нощ и по-специално петзвездната резиденция “Вила Арфа”. Там текат бурни ремонти и монтаж на допълнителни охранителни камери, които да изпълнят изискванията на НСО за скъпия гост - Бойко Борисов, съобщи "Труд".

“Вила Арфа” има слава на перлата в короната , скрита е така, че трудно обикновен турист може да я намери. На сайта на “Пампорово” АД за нея няма и обявени цени. Бившата резиденция на Тодор Живков е встрани от центъра на курорта, а дългогодишни хотелиери разказват, че е приемала само големци от ЦК на БКП по онова време. И тогавашният Първи я предпочитал, когато идвал в региона.

Официално тя не работи в момента и не е ясно дали изобщо ще отвори врати този зимен сезон за простосмъртни. Резиденцията е напълно реновирана, но заради предстоящото ВИП гости ремонтират... предишния ремонт, който бил правен през зимата и това дало отражение на качеството.

На откриването на сезона през 2008 г. мажоритарният собственик на “Пампорово” АД Цветелина Бориславова отчете, че за 3 години дружеството е инвестирало 50 млн. лв. в курорта, от които 3 млн. евро са за цялостно реновиране на “Вила Арфа”.

Резиденцията разполага с 10 луксозни двойни и 3 единични стаи, модерен спа център с голямо разнообразие от масажи и процедури, закрит басейн, сауна, фитнес, парна баня и джакузи. До последно вчера и хотел “Орловец” бе лустросван, за да посрещне вицепремиера Симеон Дянков. Финансовият министър решил там да кара Коледа.

Водещи новини

Още новини