110 аварийни екипа на ЧЕЗ ще работят по празниците

share

Компанията преустановява планираните изключвания на електрозахранването за ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа по време на празниците, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

На 24 и 31 декември, с цел незабавна реакция при възникването на евентуални аварии, на разположение ще бъдат 110 екипа на ЧЕЗ. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира 400 екипа, снабдени с необходимата екипировка за работа при тежки условия. За коледните и новогодишните празници, с цел осигуряване на непрекъснато и качествено електроснабдяване на територията, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за времето от 08:00 ч. на 19 декември 2016 г. до 08:00 ч. на 04 януари 2017 г. са преустановени планираните изключвания на електрозахранването за ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа.

Компанията призовава клиентите да използват разумно и отговорно електроенергията през настъпващите коледни и новогодишни празници. Поредиците от неработни дни и приготовлението на празничните трапези водят до значително увеличение на консумацията на ток в домакинствата.

ЧЕЗ напомня на клиентите, че е важно при по-дълго отсъствие да изключват уредите в дома си от електрическите контакти. Включените в контакта уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност и реално не се ползват. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди.

Водещи новини

Още новини