Над 60 аварийни екипа работят по възстановяването на електрозахранването в Бургас, Ямбол, Сливен и Х

  • 31 декември 2016 14:30

  • 14803
  • 1
Над 60 аварийни екипа работят по възстановяването на електрозахранването в Бургас, Ямбол, Сливен и Х
© Getty Images/Guliver

Повече от 60 аварийни екипа на EVN България Електроразпределение продължават работа по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в посочените райони, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

В засегнатите области има скъсани въздушни електропроводи от мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение. По всички аварийни електропроводи се извършва физически обход по трасетата на електропроводите.

Възстановителните дейности са възпрепятствани от затворени пътища, затруднен достъп и силен вятър.

В област Бургас остава усложнена обстановка в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

В област Ямбол с нарушено електрозахранване остават села предимно в общини Ямбол и Елхово.

В област Сливен засегнати са вилните зони на гр. Сливен, както и планинската част на областта. В област Хасково ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград. Екипите са оборудвани със специализирана техника и инструменти.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
я

2016.12.31 | 17:07

1
Теменужка Петкова провери електроразпределителните дружества-"Всичко е наред".Ние само се оплакваме.

Добави коментар

Водещи новини