В десет села на община Търговище няма ток

  • 13 ноември 2016 14:26

  • 1289
  • 1
В десет села на община Търговище няма ток
© GettyImages/Gulliver

Има прекъснато електроснабдяване на населени места в община Търговище, съобщиха от общинската управа. Без ток, заради силния вятър, повече от два часа са селата по линията Буховци, Алваново, Макариополско. Сигнали за липса на електричество има в 8-9 села, включително и Божурка.

На кметовете по селата е разпоредено да осигурят алтернативни източници за осветление - прожектори, за да не прекъсва изборният процес в по-късните часове. Всяка СИК има осигурено и фенерче. Забранено е ползването на свещи, с оглед противопожарната безопасност.

По последна информация от "Енерго Про" са мобилизирали всички аварийни екипи и се надяват да успеят да възстановят захранването до няколко часа, въпреки силните пориви на вятъра.

В група"Оперативен център" на Пожарната в Търговище днес са получени няколко сигнала за паднали поради силния вятър по пътища в областта големи клони или цели дървета, затрудняващи движението на автомобили.

Такива е имало на пътя между селата Ковачевец и Водица, община Попово, на пътя София-Варна, в близост до село Алваново, и на същи път в близост до спирка "Водоема" край града. Екипи на районните служби "ПБЗН" работят за своевременно отстраняване на падналите клони и дървета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.13 | 15:07

1
ще им пуснат тока ...ако мама ...спечели ..инак ..глад .на тъмно и в добавка ...малко крадци и изнасилвачи ...боже ,ама аз цитирам "Бай Ганьо на избори " ...

Добави коментар

Водещи новини