Манолова дари ваучери за храна на хората от Хитрино (снимки)

Омбудсман
share

Омбудсманът Мая Манолова дари 555 ваучери за 11 100 лв. на хората от Хитрино. Днес тя посети хората от шуменското село след трагедията.

Манолова отиде в кризисния щаб, ситуиран на 2 км. от селото, а по-късно отиде и в кризисния център в гр. Шумен. Тя съобщи, че в неделя Общественият съвет на инициативата „Великден за всеки“ е взел решение за отпускане на ваучерите.

"Ще ги предадем на кмета на село Хитрино, г-н Нуридин Исмаил, за да ги даде на хората, защото това са пари, с които може да се посрещнат неотложни нужди и да се пазарува незабавно в 5 000 магазина в страната", обясни омбудсманът.

"Всеки трябва да помогне с каквото може, да се включи съобразно своите средства и възможности. Като омбудсман, който защитава правата на хората, мисля че те имат нужда от всякаква подкрепа, включително за това, някой да припомня на институциите, че трябва да са тук и да помагат не само сега, докато още е горещ инцидентът и трагедията, а и след това, защото всички знаем, че след първите няколко дни, след първите няколко седмици интересът и на медиите, и на институциите отшумява, и точно тогава ще се включи екипът на омбудсмана, за да помогнем на всеки конкретно да възстанови щетите и живота си отново“, подчерта Манолова.

Водещи новини

Още новини