Борисов: Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири (снимки)

Булфото
share

Патриарх, цар и премиер се събират днес в Асеновград за освещаването на най-новата църква "Свети Архангел Михаил".

Целият Свети синод начело с българския патриарх Неофит ще присъства, както и Симеон Сакскобургготски, който преди 20 години направи първата копка са вече в града. Очаква се  да пристигне и премиерът Бойко Борисов.

След откриването премиерът заяви: "Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири. Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина".

"Изграждането на храма e започнало през 1998 г. и за него правителството отпусна през последните години 40 000 лв", добави Борисов.

В отговор на въпрос премиерът заяви, че МВР и службите ще положат всички усилия изборите да бъдат спокойни, каквито са очакванията на всички. Той благодари на Слави Трифонов, че проведеният снощи в София митинг-концерт е преминал при спазване на обществения ред, както демокрацията го заслужава. „Много ни критикуваха, че сме разрешили този, на практика, партиен митинг-концерт на Орлов мост, който причини доста задръствания. Въпреки всичко, проявата се проведе и беше мирно и спокойно“, коментира Борисов.

"Св. Архангел Михаил" е най-голямата градска църква. Внушителната постройка е на две нива и площ от над хиляда квадратни метра, а градежът на храма е единствено със средства на много дарители от цялата страна и чужбина, казаха от църковното настоятелство.

Водещи новини

Още новини