Тунел "Железница" от магистрала "Струма" гълта 250 млн. лв. (видео)

share

250 млн. лв. ще бъдат дадени за строежа на тунел "Железница", част от автомагистрала Струма. Това стана ясно от процедурата за отваряне на офертите за програмиране и строителство на участъка, съобщи репортер на Novini.bg.

17 са постъпилите оферти. Документацията на фирмите бе приета днес. До един месец се очаква да бъде избран и изпълнителят за изграждането на тунела.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) припомнят, че тунел "Железница" е част от отсечката Благоевград-Крупник и ще бъде най-големият в страната. Предвидено е строителството на 2 виадукта с обща дължина около 700 м.

Едното съоръжение минава над жп линията София-Кулата и над път I-1 Симитли-Благоевград. Срокът за изпълнение е 1400 дни.

Проектът ще бъде реализиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.Обществената поръчка стартира в края на миналата година от Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП). На 7 април т. г. с решение на Народното събрание дейността на НКСИП беше прекратена.

Всички дейности на Компанията преминаха към Агенция „Пътна инфраструктура“ на 15 май 2016 г.

Водещи новини

Още новини