Бойко Борисов отказа да приеме протестиращите земеделци

Булфото
share

Протестиращите зърнопроизводители бяха един час пред Министерския съвет. Те настояваха за среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков, която им беше отказана.

Националната асоциация на зърнопроизводителите отказва засега срещата със земеделския министър Мирослав Найденов, на която по-рано днес бяха поканени. По думите на Ангел Вукодинов, председател на асоциацията, тази покана е била отправена много късно от една страна, и от друга - "протестиращите са тук, на площада и ние трябва да бъдем при тях".

По-рано днес зърнопроизводителите внесоха декларация в Народното събрание, в която настояват депутатите да се самосезират и да анализират причината за проблемите в земеделието, както и действията на управляващите. Те искат още да бъдат спазени точките от споразумението, сключено през септември.

Сред мотивите за протеста лидерите в бранша посочиха отново освен намалените субсидии, и липсващата все още нотификация за безакцизно гориво. Те не оттеглят и искането си за оставки на министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Водещи новини

Още новини