Протестът на земеделците: Гайди, тъпани и много полиция (обновена)

  • 06 декември 2011 12:14

  • 3934
  • 2
Протестът на земеделците: Гайди, тъпани и много полиция (обновена)
©

С гайди и тъпани зърнопроизводителите започнаха протеста си пред храм-паметника "Св. Александър Невски". В 13 часа те поеха към сградата на Министерски съвет. Шествието е без машините, за да не се пречи на движението в центъра на София.

170 трактора бяха разположени около сградата на парламента. Между зърнопроизводителите и останалите браншови организации в земеделския сектор обаче избухнаха конфликти. Оказа се, че девет браншови организации в специална декларация подкрепиха политиката на кабинета и министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в частност. Събранието е проведено в сградата на министерството, разкри председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов. Той нападна Пени Ботева от Съюза на животновъдите, една от организациите, които са подкрепили Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Тя има трудов договор към земеделското министерство, обяви пред БТВ Ангел Вукодинов.

Единственият трудов договор, който имам е с моята ферма, отговори Ботева, но призна, че е съветник към земеделското министерство. Подобен съветнически пост е бил гарантиран и зърнопроизводителите още когато председател беше Радослав Христов, но той отказа, твърди фермерката. Тя категорично се разграничи от исканията за оставки на министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Земеделците скандират "Оставка" при всяко цитиране на името на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Представители на различни земеделски браншови организации изказаха подкрепата си към протеста. Вместо да ви посрещнат с погача, едва не ви замерят с камъни - с тези думи представител на Съюза на пчеларите се обърна към протестиращите. В земеделието е необходимо да има правила и обещанията да се спазват, не трябва да се огъваме, призова зърнопроизводителите зам.-председателят на браншовата асоциация Радослав Христов.

200 столични полицаи са включени в опазване на обществения ред по време на митинг-шествието на зърнопроизводителите. В столицата са предприети всички мерки за опазване на обществения ред по време на провеждането на митинга на зърнопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

170 трактора са позиционирани на пл. „Ал.Невски”, а останалите 127 – на „Околовръстен път” край с. Кривина. До момента няма констатирани нарушения, служителите на реда следят стриктно и за спазването на Наредба №1 на Столична община.
След приключване на митинг-шествието в утрешния ден тежките селскостпански машини ще бъдат изведени от столицата по същия начин, както при пристигането им.

Последвайте канала на

Novini.bg
3934 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пак ще цитирам

2011.12.06 | 17:40

2
Извинявам се на Novini.bg, но ще цитирам друга медиа: "Ежегодните субсидии за зърнопроизводителите от еврофондовете и националния бюджет са над 800 млн. лв. Тези пари се разпределят между 3,7% от всички земеделски производители. Това са няколко стотин души, които вземат тези пари. 3,7% от всички земеделци вземат 880 млн. лв...... Производството на зърно за 2010 г. е 4 млн. т. Износът на зърно е 2 млн. т. Защо? Защото, когато субсидираш един продукт, той става много приятен за купуване. Защото тези приблизително 2 млн. т, които изнасят производителите, ги купуват китайци, араби (това са страните, които вземат житото) всъщност са финанссирани. Те са с 1 млрд. по-евтини, защото държавата го е дала. Практически ние даваме пари, за да храним китайци и араби." Ето и цялата статия: http://tv7.bg/blog/2673422/
!!!!!!!

2011.12.06 | 17:40

1
дайте да ходим да ги подкрепим колкото повече толкова по-добре!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини