Шокиращи разкрития за Столичен автотранспорт - шофьори работят 16 дни без почивка (видео)

share

Сериозен скандал се разрази в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Уволнен шофьор разкри сериозни нередности в столичния автотранспорт. Мъжът е направил клип, на който се вижда в какво окаяно състояние е автобуса, който е карал. "Всичко хлопаше, тракаше. Двигателят загравяше и се правеха само козметични ремонти. В автосервиза липсват монтьори и диагностици. Нещата са страшни. След като показах този клип, бях уволнен", разкри шофьорът.

На друг анонимен клип се видя как шофьор се оплаква, че младите хора няма да додйат да работят в градския транспорт. "Кой ще дойде при тези мизерни условия? Кой? Аз не съм почивал от 16 дни. Работя като вол. Гърбът ме боли, защото автобуса е стар и седалката е страшно неудобна", казва шофьорът. "Ако го разпознаят сега този шофьор, и него ще уволнят. В системата има огромен страх", каза още уволненият шофьор.

От комапнията категорично отхвърлиха всички обвинения. "Този шофьор е уволнен, защото е спипан да краде гориво. Неговото уволнение няма нищо общо с публикувания клип. Хванат е с две туби гориво. Непрекъснато обновяваме автопарка и купуваме нови возила. Всяка минута извънреден труд се заплаща. Увеличаваме и заплатите", обявиха от столичен автотранспорт.

Водещи новини

Още новини