Вижте как тренираха днес в учението "Граница 2016" (видео)

share

Граничен пост за наблюдение докладва за нарушения в наблюдаваните зони и участъци – група се движи от съседна територия към нашата граница. Незаконно преминаващата група е спряна на линията на границата от съвместните патрули на МВР и МО.  Това беше сценарият на учение "Граница 2016", съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Забелязват се признаци на повишаване на напрежението на част от групата. По разпореждане, служители на дирекция „Жандармерия” изграждат кордон и блокират незаконно преминалата група, напрежението ескалира. Следва предупреждение за действия от правоприлагащите органи по овладяване на ситуацията. Обстановката се усложнява, въвежда се втори кордон от служители на въоръжените сили. Нелегалните мигранти започват да хвърлят различни предмети, правят опит да преодолеят кордона. Ранена е жена, част от групата чужденци, на която е оказана медицинска помощ. Следва предупреждение за прекратяване нарушаването на обществения ред", пише още в сценария.

Служител от кордона докладва за ранен униформен. Започва спасителна операция, в която се включва и вертолет „Кугър“ - член на спасителния екип, както и носилка се спускат до определената за целта площадка, пострадалият е изтеглен на борда на вертолета и предаден след кратък полет на екип на ВМА. Реанимобил го транспортира до МБАЛ. Същевременно при съвместните координирани действия, служителите на МВР и МО не допускат незаконното преминаване на групата от чужденци.

Водещи новини

Още новини