Борисов доволен от учение „Граница 2016“. Готови сме за бърза и адекватна реакция, каза той (снимки+

  • 05 март 2016 12:09

  • 3758
  • 5
Борисов доволен от учение „Граница 2016“. Готови сме за бърза и адекватна реакция, каза той (снимки+
© Фейсбук

"Мисля, че на базата на това, което видяхме в момента, можем да доразвием нашите планове и да гарантираме на българските граждани, че ние сме в пълна готовност да реагираме дори и при най-тежка ситуация за нелегално преминаване на българската граница от мигранти", каза на брифинг вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

 

Тя присъства на съвместното учение „Граница 2016“, което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, предаде радио „Фокус” – Пирин. На учението присъстваха министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметовете на общините Петрич и Сандански - Димитър Бръчков и Кирил Котев, началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов.

В обучението участваха 50 бойни единици сред които 2 хеликоптера, джипове с висока проходимост, бронирани машини тип "Пустинна котка", жандармерия, пожарна и линейки.

„Основната цел на обучението беше в реална ситуация да видим разположението на силите, как се изпълняват основните задачи и най-важното да синхронизираме усилията между армията, "Националната полиция", "Гранична полиция" и жандармерията. Една ситуация, която е нова в момента и оттук нататък трябва да развиваме умения, за да можем да действаме така синхронизирано, както е необходимо”, обясни Бъчварова. „Това, което видяхме в рамките на 1 час съдържаше няколко ситуации, които са възможни – включително и оказване на помощ, спасяване на пострадали хора, така че да гарантираме сигурността и на нашите служители”, посочи тя и добави, че премиерът Борисов е имал възможност да даде оценка. И тя е положителна.

"Предвид засилващото се напрежение на македонско-гръцката граница, където има десетки хиляди блокирани мигранти, страната ни е готова на бърза и адекватна реакция", написа във Фейсбук Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Взаимодействието с колегите от МВР е отлично”, категорично заяви от своя страна началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов.

„Това, което свършиха момчетата от армията го оценявам също като добро. Мисля, че беше осигурена достатъчно техника”, подчерта ген.-лейтенант Попов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3758 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.08 | 02:35

5
ПРЕДАТЕЛИ ! ДОЛУ ГЕРБерастките ТИКВИ ! Престъпни изроди , които съсипаха всичко : армия , полиция , флот , авиация , гранични войски , промишленост , селско стопанство ! Натикаха българите в трайна мизерия ! Намалиха ги с 2 милиона ! БЪЛГАРИЯ е в най - голямата , смъртна опасност от 1876 година насам ! САМО АТАКА !!!

2016.03.08 | 02:35

4
Тоя ако продължава да плещи подобни безумия, рискува да го освидетелстват.

2016.03.07 | 10:24

3
Нещо пак много се изхвърляте !
kur za boiko analev

2016.03.07 | 10:24

2
BOIKOOOOOOOOOOOOOOOO KURVOOOOOOOOOOOOOOO
хаха

2016.03.07 | 10:24

1
Аз по телевизията видях една РЪЖДЯСАЛА портална врата с прогнил знак СТОП! Плац-а беше буренясал, прозорците изпочупени и няколко дебели военни се разхждаха около една УАЗ-ка, няколко ЗИЛ-а хахаха и отпред един брониран Мерцедес за цвят! Това ли е армията???? Бойко Бойко кофти кто снима телевизията! Армията същат като полицията банда дебалаци! хахаха

Добави коментар

Водещи новини