Положението наистина е тежко и не е от вчера, обяви Ненчев

  • 02 март 2016 17:55

  • 2849
  • 4
Положението наистина е тежко и не е от вчера, обяви Ненчев
©

Положението наистина е тежко и не е от вчера. Положението на границата с Гърция е тежко, в Македония, действително бежанската вълна нараства.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Попитан за тренировката на военните, която премиерът Бойко Борисов поиска да бъде направена още през почивните дни, Ненчев заяви: „Ще направим тази тренировка на българската граница, съвместно с МВР, Гранична полиция, Жандармерията, за да сме готови да реагираме навреме“.

Днес военният министър присъства и на спешна среща, свикана при държавния глава Росен Плевнелиев. За нея министър Ненчев сподели: „Обсъдихме въпроси, свързани с бежанската вълна, свързани с организацията. Президентът пожела да се информира лично докъде сме стигнали, какви планове сме изготвили“.

Ежедневно получаваме информация за бежанските потоци, увери министърът на отбраната и допълни: „Патрулите по границата ще бъдат съвместни с МВР, понякога ще бъдат съвместни с нашата военна полиция. Там, където трябва, военните ще бъдат въоръжени“.

„Имаме готовност, нека българските граждани бъдат спокойни“, подчерта Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..
По думите му всички кадри, изпратени на границата, са обучени и готови за действие при необходимост.

Не бе подмината и темата да се върне ли казармата. По нея обаче Ненчев бе лаконичен, посочвайки единствено, че според него професионална армия е нужна.
„Прави се експертиза за това доколко е необходима (казармата, б.р.) и какви са предимствата и недостатъците“, отбеляза министърът.

Последвайте канала на

2849 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.03.04 | 21:58

4
ATAKA vi otvarq ozite ama vie ne slu6ate...idioti dokarahte durjavata do falit
гарбостан гарб

2016.03.03 | 17:39

3
Не ви ли омръзна това безвремие и мутренско време апаши по къщите опустошават и ограбват старци а мутри с бухалки вилнеят по пътищата народа обеднява а на фона на всичко това се вземат главоломни заеми евн чез и енего про тихомълком ни готвят ново увеличение със изричното знание на власта не е ли време вече да се прати на бунището гербостанските хайдуци!

2016.03.03 | 17:38

2
Този селски нерез не става за нищо,да не говорим за военен министър.Изгонете некадърниците от властта бе Бойо!Сляп ли си, та не виждаш кой те позори?

2016.03.03 | 07:21

1
ti pedal sega li go ra3bra ,mrusen pederast

Добави коментар

Водещи новини