КНСБ: Няма причина за увеличаване на бюджета на сектор Сигурност

share

Няма причина за увеличаване на бюджета на сектор "Сигурност", каза по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той отбеляза, че КНСБ не е съгласна с допълнителното финансиране със 160 млн. лева на сектор "Сигурност".

"Не виждаме причина и няма да станем по-боеспособни с отпускане на пари за самолети и за кораби, коментира Димитров. Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов посочи, че е необходима промяна в принципа за финансиране на образованието. Системата "парите следват ученика" е дълбоко погрешна, заяви той.

Министърът на финансите Владислав Горанов изрази благодарност към социалните партньори, че на днешното заседание на НСТС дебатите върху проектобюджета за 2016 година са били конструктивни, а не са били подчинени на популизма. "Популизмът е по-опасен от алкохолизма, защото алкохолизмът е индивидуален проблем и след него се изтрезнява, а популизмът нанася непоправими последици върху всяко съвременно общество", каза министър Горанов.

Водещи новини

Още новини