Румен Гечев: България е изправена пред гръцки сценарий

  • 29 октомври 2015 08:05

  • 2967
  • 4
Румен Гечев: България е изправена пред гръцки сценарий
©

До края на тази седмица проектобюджетът за 2016 ще бъде внесен в парламента. Всичко върви по законовия ред. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Владислав Николов.

По думите му в документа има много показатели, които сочат, че икономиката върви в правилната посока. Николов е категоричен, че през следващите години бюджетният дефицит ще намалява.

Депутатът от "БСП лява България" Румен Гечев заяви, че цифрите в проектобюджета показват, че страната ни е изправена пред гръцки сценарий. През следващите три години дългът ще бъде удвоен. Ще влезем и в спиралата на икономическа зависимост от трети държави, предупреди той.

Според закона всеки бюджет трябва да мине през обществено обсъждане преди да бъде внесен в парламента, а това не бе направено. Къде отидоха хвалбите на управляващите за голям ръст в приходите? Ако това бе вярно, те щяха да се похвалят преди изборите, а не да оставят публикуването на данните за ден след вота. Този бюджет е безидеен, отсече Гечев.

Цяла година управляващите заблуждаваха българската общественост. Повториха 1000 пъти, че няма да се наложи актуализация на бюджета, за което предупреждавахме още през пролетта. А сега се оказва, че бюджетът за тази година трябва да бъде актуализиран с около 1 млрд. лв., каза още социалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2967 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мунчо

2015.10.29 | 21:24

4
Урааааааа! Ще ни дадат гръцките заплати и пенсии!

2015.10.29 | 21:24

3
България е от 25 години в този сценарии но това не пречи на депутатите да взимат тлъста субсидия и да се возят на луксозни возила.
пешо

2015.10.29 | 17:29

2
Няма ли кой да запуши лайняната уста на този боклук? Ако беше човек след като съсипа България и с другарете ограби българите, по време на виденовота зима, трябваше да се само убие от срам или да лежи до живот в затвора......вместо това този човекоподобен ежедневно дава "експертни" съвети и критикува...
AJ4A

2015.10.29 | 13:47

1
Точно "този човекоподобен" отказа да извърши това което направи Костов!!!!

Добави коментар

Водещи новини