Казанлъчани ще казват писмено за какво да се харчат общите пари

kazanlak.bg
share

За първи път тази година гражданите на Казанлък ще могат писмено да отправят своите предложения до общинската управа в града и общината, за това как да се харчат и за какво парите от новия бюджет за 2016 година. Това става ясно от публикувана покана - обявление на сайта на Община Казанлък, в което гражданите се приканват пряко и активно да участват със свои писмени предложения за начина, по който да се разходват общите пари.

Тези предложения обикновено касаят разходната част на бюджета - улици за асфалтиране, канализация, осветление, паркове и други инфраструктурни проблеми.

Досегашната практика бе гражданите да изказват исканията си устно, по време на общественото обсъждане на вече подготвения от администрацията проекто-бюджет или да бъдат предлагани чрез общински съветници, по време на дебатите за приемане на годишните бюджет на общината. Срокът, в който казанлъчани и жителите на общината ще могат да направят това писмено е до 10 ноември тази година. Нагласата на общинската власт е най-разумните предложения да бъдат взети предвид при новото разпределение на средствата за следващата година, пише БТА.

Приблизително 42 милиона лева е бюджетът на община Казанлък.

Водещи новини

Още новини