Гранична полиция: Няма сериозен миграционен натиск по българските граници

Булфото
share

Няма сериозен миграционен натиск по българските граници. Това е казал пред журналисти днес директорът на Главната дирекция "Гранична полиция" Антонио Ангелов, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитиран от БТА.

Ангелов е заявил, че българските граждани трябва да останат спокойни. "Не се наблюдава увеличаване на хоратa, преминаващи незаконно през границите ни. Обстановката по всички наши граници е сравнително спокойна за сезона, не наблюдаваме големи групи, които да се придвижват към нашата територия", е добавил той. Ангелов е посочил, че към момента "Гранична полиция" полага всички необходими усилия българските граници да останат спокойни на фона на цялата обстановка в Европа.

"Имаме завишен натиск, но той е характерен за всички граници в Европейския съюз в момента", е казал Ангелов. Той е съобщил, че от началото на годината са задържани 7640 души, опитали се да влязат незаконно в страната ни - 3000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

През последните 24 часа са били задържани 54 души на българско-турската граница, 21 от тях са открити в превозни средства. 242 души не са допуснати да влязат в страната ни през зелената граница с югоизточната ни съседка.  През последното денонощие на българско-сръбската граница са задържани 38 чужди граждани при опит незаконно да излязат от страната. От началото на годината при излизане към Сърбия са спрени 6898 чужденци.

Водещи новини

Още новини