Кунева: Нямам против, който получава повече пари, да плаща по-високи данъци

  • 16 септември 2015 18:33

  • 2131
  • 5
Кунева: Нямам против, който получава повече пари, да плаща по-високи данъци
© Булфото

"Нямам нищо против тези които получават повече да плащат по-високи данъци, за да може да има по-добро социална политика. Заплатите трябва да бъдат колкото се може по-високи, колкото може икономиката да разшири, разбира се без да се разколебава желанието на предприемачите, защото те са тези които създават работни места. Има една степен, под която обаче не трябва да се пада. Не само в България, но и в ЕС има минимална работна заплата. Ако няма минимална работна заплата, то тогава няма как да се измери от кой момент нещата са нетърпими", каза вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 пред журналисти в Благоевград, съобщава 24 часа.

Тя коментира и бежанската криза, като потвърди становището на правителството за въвеждане на квоти за прием на бежанци. "Ние сме страна, която е много близо до граница на страна със сериозен приток на бежанци. Представете си, ако утре в България има повече бежанци, ние ще искаме те да бъдат презаселени на други места, т.е. това пази нашия национален интерес", допълни Кунева.

Тя получи папка с подписи от инициативата "Народът срещу корупцията", организирана от Младежкото движение "България на гражданите".

"Младежите ни са по-реактивни, много по-бързи и не се страхуват да застанат на по-радикални позиции. Не се страхуват да предизвикат конфликт, да заявят мнението си. Аз смятам, че от такива гласове има нужда и поводът да го кажа е тяхната спонтанна и много бърза реакция", коментира Кунева. Младежите дадоха заявка на на всеки глас от НС, който гласува против или въздържал се по Закона за корупцията, те ще съберат 1000 гласа, които са "за".

"Моята надежда е, че всеки, който се явява на местните избори да каже, че няма нищо против да бъда проверен по Закона за корупцията. Това за мен ще е гаранция, че няма какво да крие", допълни вицепремиерът.

Последвайте канала на

2131 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.09.17 | 11:53

5
То тези които получават високи заплати са политиците и държавните служители а останалите кучета ги яли!

2015.09.17 | 11:52

4
Мъгл-а Кундурева,все глупости измисля

2015.09.17 | 11:52

3
КУНЕВА ЯВНО НЯМА ДА ИЗКАРА М А Н Д А Т А, НАПРАВО СИ ГО ПРОСИ.

2015.09.17 | 11:52

2
К.У.Р.В.А

2015.09.17 | 11:52

1
ТИ СИ МРЪСНА КОРУМПИРА КУРВААААААААА от червенобуржоазен произход.

Добави коментар

Водещи новини