Спират от движение колата, ако фаровете са нерегулирани

share

Санкцията за нерегулирани фарове на автомобил е спиране от движение.

Автомобилът трябва да е технически изправен, когато излезе на пътя. Това каза на пресконференция главен инспектор Антон Антонов, началник на отдел „Пътна полиция” при ГД „Охранителна полиция”.


Георги Янакиев, председател на Съюза на българския автомобилисти, предупреди - не само да проверяваме гумите, но и обезателно да ги сменяме. Щом се промени времето, трябва да бъдат сменени и гумите, като трябва да са качествени, за да имаме добър спирачен път. „Нашите технически центрове са на разположение”, заяви той.


Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще участва активно в акция „Светлина” като контролира тежкотоварния трафик и превоза на пътници с автобуси. Ще продължи сериозният контрол върху автобусите, с които се извършват превози на деца.


„Включваме се с потенциал за проверка на превозните средства, ако водачите желаят – над 500 високооборудвани сервиза са налице. Психически водачът трябва да е готов за управление на автомобила в значително по-тежките зимни условия”, каза Стефан Хаджиниколов, изпълнителен директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България.


БЧК ще насочи вниманието и усилията си върху обучението на децата от 1 до 3 клас. В цялата страна в училищата ще бъдат проведени открити уроци от младите доброволци към БМЧК. Със своя опит и знания и с един интерактивен метод, те ще предадат повече познания на най-малките за това какви опасности ги грозят, когато се движат по пътя”, посочи Надежда Тодоровска от БЧК.


Днес се дава гласност на това, че предстои коренна промяна на условията за движение. Да се борим, за да спасим хората, които, по прогноза, ще загинат през този период, и да не се повтарят грешките”, посочи Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената комисия по безопасността на движението.

Водещи новини

Още новини