Глоби до 150 лв. от днес за шофьори без включени светлини

  • 01 ноември 2011 06:18

  • 2769
  • 3
Глоби до 150 лв. от днес за шофьори без включени светлини
©

Традиционната акция «Светлина» ще стартира за поредна година на 1 ноември на територията на цялата страна. Инициативата е на Отдел "Пътна полиция" при ГД «Охранителна полиция» - МВР.

Партньори са Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, БЧК и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Основната цел, която си поставят организаторите, е намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Служители на КАТ «Пътна полиция"» и представители на Изпълнителната агенция «Автомобилна администрация» ще проверяват изправността на фаровете и подготовката на моторните превозни средства за есенно-зимния сезон и ще сигнализират за установени нередности в пътната маркировка и уличното осветление.

За невключени светлини глобите са между 20 и 150 лева и ще се отнемат по 5 контролни точки за неизправни светлоотразители. За некачествени чистачки глобата ще е 20 лева, 50 - за износени гуми. Експертите посъветваха при температури под седем градуса, да не караме с летни гуми, тъй като спирачният път при мокър път е много по-дълъг. Според тях много по-сигурно е да се кара с четири, а не само с две зимни гуми. В случай само с две предни зимни гуми автомобилът става неустойчив, особено при завои.

Последвайте канала на

Novini.bg
2769 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ха

2011.11.10 | 09:35

3
лично мое мнение!!! Ще се моля на господ: На мръсните полицай и тези,които измислят тези закони да им измрат децата!!!
Brigante

2011.11.10 | 09:35

2
150 лв - малко са, поне 1000 лв трябва да направят глобата, може дори да застрелват водачите, които не са си включили светлините...Че то и без това си е финансово самоубийство да караш кола.
Я

2011.11.10 | 09:34

1
Чудят се как да вземат парите на хората,безсрамници,нищожества.Не ви ли е срам ве,че ХОРАТА се чудят днес как да си купят ХЛЯБ да ядат вие ги направихте тези светлини голямо престапление.Мрасни,гадни боклуци побаркахте народа.

Добави коментар

Водещи новини