Природосъобразно хранене, двигателна активност, добро, позитивно настроение и увереност в себе си благоприятстват качеството ни на живот, раззказва д-р Митко Ригов, специалист по хранене и диететика в Александровска болница за БТА.
Той препоръчва през лятото хората да се хранят по-често и с малки количества. Плодовете може да стигнат до 400-500 грама на ден, ако човек е здрав. Млечните продукти трябва да са нискомаслени - извара, моцарела, изкиснато сирене в умерени количества. От по-леките меса препоръчвам да се консумират пилешко, пуешко, заешко. Приемът на зърнени храни също трябва да е умерен. Може да се яде ориз, царевица, но не сладка, овесени ядки, киноа, чия, поясни специалистът.
Храненето трябва да е индивидуално, защото всеки организъм, поставен в различни условия, реагира по различен начин, отбеляза той. По думите му природосъобразното хранене, добавянето на пробиотици и пребиотици помагат на нормалната, добра за нас чревна флора. Не трябва да забравяме двигателната активност и доброто, позитивно настроение, увереността в себе си, които благоприятстват качеството ни на живот, коментира д-р Митко Ригов.