Циганите от "Столипиново" се надигат срещу Петър Москов

share

Циганите от квартал „Столипиново" в Пловдив ще излязат на мирен протест днес от 19:00 ч., заради ксенофобски изказвания на здравния министър Петър Москов. Това обяви бившият общински съветник от ДПС и настоящ председател на Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив Яшар Асан, съобщи Дарик.

Асан е известен с прякора „Пловдивският Лех Валенса", бе категоричен, че на жителите на района им е омръзнало да бъдат разменна монета на политиците. Той поиска и изготвянето на специална програма за интеграция не само на малцинствата в страната, но и на всички бедни хора.

„Нали Ивайло Калфин е бил евродепутат, нека приложи някоя от добрите европейски практики за интеграция", предложи Асан.

По отношение на етническия мир в страната, бившият съветник бе категоричен, че вината е на всички: „Ние искаме мир и закони, които да са за всички, но законите имат две страни и когато от едната страна някой не ги спазва, трябва да има друг да наказва, но това не се случва".

Яшар Асан направи и специално обръщение към премиера Бойко Борисов: „Господин Борисов, вие сте първо, генерал, второ, министър-председател на България, бяхте кандидат-кмет за София. Още помня този призив от вас, че за гетата трябва специална програма. Господин Борисов, не знам колко време измина, откогато бяхте кмет на София, но какво направихте с тази програма? Вие тогава ми спечелихте сърцето, защото си казах, че има един лидер, който да мисли за бъдещето на България, защото бъдеще без малцинствата в България няма да е розово нито за българина, нито за арменеца. Не може някои хора да мислят, че от едната страна ще тече кръв, а от другата ще тече мед. Няма да е така", категоричен е Асан.

Водещи новини

Още новини