Вучков не изключи да има подслушвани протестиращи

Булфото
share

Да, не мога да го изключа, но не мога и да го потвърдя.

Така вътрешният министър Веселин Вучков отговори в предаването „Панорама“ по БНТ на въпроса били ли са подслушвани протестиращи срещу кабинета „Орешарски“.

„Вероятно това е въпросът на деня, но така зададен не може да му бъде даден еднозначен отговор. Аз не мога да потвърдя, но в рамките на многобройните сигнали, изпратени до предишния министър Бакалов и мен, бяха извършени много проверки“, коментира той.

Вучков посочи обаче, че са констатирани някои факти, които трябва да бъдат представени пред обществото другата или по-другата седмица.
„Има установени много служители на МВР, които са обект на наказание. В Дирекция „Сигурност“ констатирахме факти, които според мен са изключително притеснителни. В тази дирекция са създадени начини за заобикаляне на закона за СРС-тата. Наистина ме притеснява този въпрос за СРС-тата“, подчерта министърът на вътрешните работи.

На въпрос дали ситуацията с валежите е овладяна, Веселин Вучков отбеляза: „Общо взето да, поне допреди малко беше под контрол. Разбира се, има затворени пътища“. Министърът призова хората да бъдат внимателни.

Относно проблемът с изсичането на гори – основен виновник за наводненията – вътрешният министър бе категоричен, че държавата не може да го забрани; вината е колкото на хората, толкова и на държавата и това е грях на всички. Разбира се призна, че по-голямата отговорност е на управлението.

„Аз бях няколко дни във Варненско и Добричко и ми се струва, че хората се отнесоха с пълно разбиране към държавните органи. За първи път се прави масова евакуация, пълноценна, стопроцентова на цели селища“, категоричен бе министър Вучков, който допълни: „Изведнъж проблемът с наводненията и свлачищата няма да се реши“.

На въпрос дали има за цел да уволни главния секретар на МВР, Вучков заяви: „Името на главния секретар не е най-важното нещо в МВР“.

Водещи новини

Още новини