Уорлик: Ако бях българин щях да се ядосам на Цар Киро

share

България от толкова години е страна на толерантност и гражданите живеят рамо до рамо. В случая Катуница не ставаше дума само за етническа толерантност, а и за равенство пред закона и това ядоса гражданите. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ американският посланик Джеймс Уорлик.

Тук става въпрос за Цар Киро, неговите деца и внуци – на хората им се струва, че десетилетия той е живял над закона и е натрупал сериозни активи, без да бъде разследван. Ако бях средностатистически българин и аз щях да се ядосам, категоричен е американският дипломат.

Ако случаят с Кирил Рашков се развие в САЩ нямаше нужда да има присъда за извършено от него престъпление, за да бъде отнето имуществото му.  Въпреки това трябва да бъде доказано пред съдия, че имуществото е натрупано по незаконен начин. След това започва съдебен процес и имуществото му се отнема, ако бъде доказано, че е натрупано по престъпен начин.

От есента най-вероятно и в България ще има закон за отнемане на незаконно придобито имущество, прогнозира Уорлик. Надявам се българският парламент да приеме подобно законодателство, защото ако някой има 350 кг злато у дома трябва да попитате откъде е това злато.

Водещи новини

Още новини