Кирил Рашков натрупал милионите си от пластмаса

  • 09 октомври 2011 12:38

  • 11975
  • 12
Кирил Рашков натрупал милионите си от пластмаса
© Интернет

Мургавият "владетел" от Катуница пръв се добрал до истината за циганския произход на Тодор Живков.

“Цар Киро натрупа първите си милиони от пластмасата”, изненадващо разкри пред “ШОУ” човек, отлично запознат със стила и методите на бившите тайни служби.

Става въпрос за производството и пласмента на кичозни широко потребни артикули, радващи се навремето, а и сега, на повишен интерес от страна на населението. Алъш-веришът се въртял по панаири, стрелбища, лавки и пазарски сергии из цялата страна. Естествено, парите течали като река към джобовете на ромския “монарх”, по-известен тогава като Киро Циганина.

“Схемата бе семпла, но работеше перфектно. Киро контролираше няколко преси за шприцоване – т.нар. шприцове, в Пазарджик. Взимаха отделни модели от чужбина, незаконно доставяха и пластмасата, тъй като в ония години полиамидът беше под наблюдение.

Целият процес обаче бе напълно “покрит” от Стопанска милиция. На голям милиционерски началник едва му се размина заради “чадъра”, опънат над Цар Киро и неговите хора. Врътката ставаше по следния начин. По фактура са произведени около 10 000 бройки, които уж остават непродадени, но в действителност те се пласират изцяло и постъпленията се разпределят на всички участници по веригата”, пояснява нашият информатор.

По думите му мургавият “владетел” от Катуница е бил вербуван за агент първо на криминалната, а впоследствие – и на стопанската милиция.

“Привлякоха го заради това, че беше набъркан в организацията на убийството на шофьор на ТИР. Трупът се намери, оръжието – също, но Киро не пострада. Явно е “изпял” всичко за престъплението и е натопил, които трябва”, издава бивш съкилийник на Рашков от Пазарджишкия затвор.

“По тази линия първо го “прилапват” криминалните, а след това става един от най-ценните агенти на Стопанската милиция”, уточнява нашият източник от средите на бившите спецслужби.

По негови твърдения ромският “монарх” е поддържал близки контакти и с Иван Славков, който в определен период е бил един от ВИП покровителите на пластмасаджиите и “шприцьорите”.

“На тези неформални сбирки при Батето – наричаха ги “съвещания”, присъстваха и МВР полковници, които бяха в полусъдружие с Киро. Знаеше се, че един от тях дори е обикалял по тържищата заедно с него, за да види на място как се търгува стоката”, разказва нашият информатор.

За пръв път само пред “ШОУ” той разнищва и другата част от добре “смазаната” схема, по която Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от се превръща в милионер още в епохата на соца.

“Циганите, които работеха за Цар Киро, бяха силни основно в дистрибуцията на дребните пластмасови изделия. Оттам идваха големите постъпления. Той обаче успяваше благодарение на обвързаността си с корумпирани шефове от милицията да взима модели и матрици от съответните заводи. Прибират ги уж за кооперация, но на практика отиват в частни ръце.

След това ги пускат в оборот като “пластмасова иновация”. На сергията обаче винаги имаше бележка, че стоката е редовна, в противен случай, при липса на документ, чл. 225 от закона предвиждаше до 10 години затвор”, категоричен е нашият осведомител.

Въпреки че “стопанските” бдят над важния си “певец” от Катуница, в един момент колегите им от Държавна сигурност, като значително по-привилегировани, си го придърпват. Оказва се, че в ДС е открита разработка по него. Данните вътре са толкова “поверителни”, че започва да я движи самият Григор Шопов – най-довереният човек на Тато в тайните служби.

“При ген. Шопов имаше сигнали как Киро е разправял, че Тодор Живков е от циганско потекло.

И покойният зам.-шеф на Шесто – Костадин Кюлюмов, беше осведомен за опасната информация,

компрометираща първия човек в партията и държавата, до която се беше добрал комбинаторът от Катуница. Как бе станало това?

Рашков бе лично “ухо и око” на полк. Кючуков от ДС-Пловдив, който събираше информация за агентите на Никола Гешев. Впрочем в Държавна сигурност беше сформиран цял отдел, който се занимаваше само с това.

Та в един момент Цар Киро открива доказателства, че майката на бай Тошо се казва Мариуца и е от влашките цигани. Неговите разработчици му нареждат да трупа още информация по въпроса и той няма как да откаже. Но след това става напечено. Заповядват на Шесто да спре да се занимава с Киро и цялата операция бе стопирана”, твърди човекът, светнат в тъмното минало на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от.
 

Последвайте канала на

11975 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2011.11.10 | 13:42

12
Той и сега си е киро циганина- Само за вас от бг нюз ще си остане цар!
???

2011.11.10 | 13:41

11
Накрая на статията се споменава името на мракобеса Григор Шопов. А знаете ли , кой е бил личният му шофьор 20 години? Жокер-синът му е вътрешен министър на "антикомунистите" от герб. Щеше да бъде смешно, или тъжно, а то е страшно.
shift

2011.10.10 | 22:51

10
А Бе Боклук Мршав Как от Пластмаса ше изкараш Милиони тва са ти парите от Дрогата Смотаниак Долен
vanko76

2011.10.10 | 22:51

9
Тава е най голямата глупост която съм чувал за Рашков.Стига с тези глупости всеки знае,че с години наред е търгувал с фалшив алкохол,проституция и наркотици и това се е знаело преди повече 10 години и никои не го закачаше за нищо и сега пак,ще стане така.
аз

2011.10.10 | 22:51

8
В България и в другите като нея бедни и изпаднали държавици без никаква икономика пари се правят от наркотици, оръжие и проституция...другото е за замазване на очите :)
Дървар

2011.10.10 | 22:50

7
Обяснете и на Еми Мариянска, че пластмаса и шприцове са наименованията на дрога и проституция. Пък нищо не се вижда за продажба на активи от ДЗУ Стара Загора. Няма нищо написано /напипано/ и за активното му участие като агент на ДС, контролиращ циганите.И че милионите ги е натрупал в онзи период, в който БСП твърди, че го е държало здраво.

2011.10.10 | 22:50

6
Малко да обесня на по-младите:До 1990 година се продаваха много войничета от пластмаса с изключително лошо качество/сега ако ги видите ще кажете боклуци/ но вървяха като топъл хляб,най-евтино си спомням да съм ги купувал за 0,20лв като стигаха и до 2,00лв.Стойноста им не е по-висока от 0,01лв.Всеки ги купуваше аз лично може да съм купил над 200,а може и към 500 да са не мога точно да си спомня,питайте родителите си колко индианци и каубои са купили и ще разберете,че ако ги е правил само Рашков какви милиони е направил от пластмаса.
W WW.ORIGI NALNI.BE - - - ЗАКУПИ оригинална футбол

2011.10.10 | 21:46

5
W WW.ORIGI NALNI.BE - - - ЗАКУПИ оригинална футболна тениска ПРИ НАС - сезон 2011/2012!!
kinesiotapebg.eu

2011.10.10 | 21:46

4
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Траянчо

2011.10.10 | 20:54

3
Това са глупости! От тези дранкулки не може да спечели нищо! Вижте тази статия: http://marica.bg/show.php?id=67868

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини