Павлова откри ремонтирания участък Симитли - Разлог

share

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откри ремонтирания участък от пътя към прохода Предела, който пропадна преди повече от месец в района на симитлийското село Градево, съобщи БТА.

По този повод днес бе отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по второкласния път в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметове от региона.

Връзката към Банско, Разлог и Гоце Делчев е много важна, каза министър Павлова. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Преди началото на активния туристически сезон в Банско Агенция "Пътна инфраструктура" завърши предприетите укрепителни дейности в района на прохода Предела, припомни министър Лиляна Павлова. Участъкът пропадна на 24 октомври тази година след обилните дъждове. В критичната ситуация за укрепването на отсечката от републиканския бюджет бяха осигурени допълнително близо един милион лева, каза министър Павлова.

Министър Павлова благодари на първо място на изпълнителите, които, по думите й, се мобилизираха и точно за един месец, в по-кратък от обявения първоначално срок, приключиха аварийно-възстановителни дейности, работейки без прекъсване и без почивка. Тя благодари и на представителите на АПИ, направили необходимото това да стане факт.

Въпреки, че не отговарям пряко за програмата за околна среда, но така, както в Банско, така и на други места, имаме разкопани градове, недовършени проекти, проекти в закъснение година и половина. Причината за това безспорно е неплащането на изпълнителите, заради спряното финансиране - нещо, което е по принцип неправилно, недопустимо и некоректно. Ангажиментите ни към европейските фондове и всички споразумения, които имаме с Европа, изискват независимо дали фондовете са спрени или не, проектите да продължават. Това не се случи, правителството "Орешарски" не плащаше и това е причината", заяви министър Павлова.

Тя съобщи, че въпреки всичко, са проведени разговори с изпълнителите на проекта в Банско и те са поели ангажимент до края на тази седмица да завършат основното асфалтиране на улиците на града, за да се обезопаси преминаването през туристическия сезон, когато ще има много хора в курорта.

Водещи новини

Още новини