Подписват договора за Българския Лувър

  • 21 юни 2012 07:18

  • 858
  • 0
Подписват договора за Българския Лувър
©

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ще подпишат договор за финансиране на Националния музеен комплекс. Изграждането на т.нар. Български Лувър ще струва над 27 милиона лева. Парите се отпускат безвъзмездно от ЕС по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщава БНТ.

Бъдещият Национален музеен комплекс ще бъде поместен в сградите на кв. 500 в София. В комплекса са предвидени големи експозиционни площи, зали за гостуващи изложби, модерни фондохранилища и реставрационни ателиета. Вътрешния двор ще бъде преустроен в скулптурен център.

Кварталът обединява комплекс от сгради, собственост на Министерството на културата, в площта между бул. „В. Левски" и улиците
„Московска", „19 февруари" и „Оборище". Там в момента са разположени Националната галерия за чуждестранно изкуство и изградените нови хранилища за фонда на Националната художествена галерия.

Последвайте канала на

858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини