Павлова: Най-критично е в община Гълъбово, яз. Жребчево е в сериозна ситуация

  • 05 декември 2014 17:35

  • 3415
  • 4
Павлова: Най-критично е в община Гълъбово, яз. Жребчево е в сериозна ситуация
© Булфото

Най-критично е положението в община Гълъбово, както и в самия град. Това каза в Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, цитирана от Фокус.

10 села в общината са без ток и вода. Населението се снабдява с вода чрез водоноски, като има готовност да бъде осигурявана вода по този начин, докато е необходимо. За нуждаещите се в Гълъбово се осигурява и храна.

Залята е и подстанцията в града, поради което има проблеми с електрозахранването и този проблем ще остане, докато не се оттече водата. Остава режимът на тока в Гълъбово, съобщи Министър Павлова. Създаден е кризисен щаб, който получава съдействие от областта, а ако се наложи и от държавата. Тя добави, че е се е запознала с обстановката в критичните райони в област Стара Загора.

Павлова е провела срещи с областния управител и кметовете на засегнатите райони.

Регионалният министър посочи два критични язовира на територията на Стара Загора - яз.Копринка и яз. Жребчево. Тя подчерта, че се информирала за състоянието им от "Напоителни системи" и "Язовири и каскади". Предвид очакваните валежи утре и в неделя се очаква да се вдигне още нивото на двата язовира.

При определени количества няма да има проблеми с яз. Копринка, заяви Павлова, но, ако се вдигне количеството, което се изпуска от язовира, ще има проблем. Язовир Жребчево е в сериозна ситуация. Екипи на гражданска защита са в готовност да реагират, ако се наложи. Непрекъснато се следи нивото на водата на двата язовира, допълни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

От 600 млн. лева, по които е кандидатствано по Фонд „Солидарност’’, са отпуснати 20 хил. лева., които ще бъдат използвани за възстановяване на бедстващите райони, предимно за Аспарухово. В следващите седмици се очаква и финансиране и за Мизия в размер на 3 млн. и 800 хил. лева от ЕС, обяви министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3415 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДА

2014.12.06 | 11:17

2
МИНИСТЪР- ТОВА Е ГОРДОСТ И ЗАДЪЛЖЕНИЕ...

2014.12.06 | 11:18

4
блееща овца
асдр

2014.12.06 | 11:18

3
а как е бойко? вече решихте ли за евро субсидийките?

2014.12.06 | 11:17

1
НЕКАДЪРНИЦИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини