Калин Георгиев: В Катуница няма нито един от клана Рашкови

Булфото
share

Положението е абсолютно спокойно. В Катуница няма представители на клана Рашкови, заяви  главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев.

Той отрече полицията да е охранявала Рашков и неговото семейство. Според него, органите на реда са държали под контрол придвижването на Рашков така, че той да бъде непрекъснато на разположение на органите на досъдебното производство.

Главният комисар уточни, че оперативното наблюдение и контролът над Кирил Рашков са започнати след инцидента в село Катуница, но около десетина дни преди тези събития, по Рашков и група хора са започнали проверки, разпоредени от Прокуратурата. 

Той заяви, че не разполага с данни Кирил Рашков – младши да е напускал страната и поясни, че предстои да бъде задържан внукът на Кирил Рашков, който е обявен за общодържавно издирване.

В района на село Катуница има достатъчно полицейско присъствие, но то се редуцира, тъй като действията на органите на реда не бива да дразнят и да притесняват гражданите.

Относно проверката на Районното полицейско управление в Асеновград, Георгиев каза, че трябва да се изчака Инспекторатът да се произнесе по случая.

Калин Георгиев потвърди, че се е случил инцидент в столичния квартал „Модерно предградие” и че в него са намесени роми. „Става дума за проникване в частен дом, извършителят е задържан след намесата на полицейски служители”, каза главният комисар. Установени са и хората, проникнали в частния дом и предстои задържането им. Георгиев не разполага с конкретни данни за броя на извършителите.

Водещи новини

Още новини