Калин Георгиев: Обществото дава оценка на работата на МВР

  • 03 октомври 2011 15:53

  • 1805
  • 0
Калин Георгиев: Обществото дава оценка на работата на МВР
© Булфото

За 135 места във факултетите „Полиция" и „Пожарна безопасност и защита на населението" в Академията на МВР са кандидатствали 1 866 души, или 14 кандидата за 1 място - това каза при откриването на новата учебна година зам.-министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

„Макар че предстоят трудни дни и месеци на придобиване на знания и умения, вие ще имате възможност да ги покажете пред хората от градове и села в страната. Защото българската полиция успя да докаже през последните няколко дни, че е законов гарант за запазване на гражданския мир и за защита правата и интересите на българските граждани" - добави още зам.-вътрешният министър. Той се спря на промяната в начините и критериите за прием на курсанти и студенти във висшето училище на МВР през последните две години, в резултат на което Академията е получила най-високата оценка за национална акредитация.

От друга страна независимата оценка на рейтингигите на учебните заведения, направена от неправителствени организации с помощта на медиите, поставя Академията на МВР на първо място сред всички частни и държавни висши училища. Принос за това има и повишеният авторитет на полицията - подчерта заместник-вътрешният министър. „Запазването на академичните стандарти и автономност на Академията от една страна, и тясното й приобщаване към практичиските нужди на полицията и пожарната безопасност - от друга, допринесоха за повишаване критериите на учебното заведение" - поясни зам.-министър Вучков.

Той отчете предимствата на новите криминологични лаборатории и опита, който курсантите получават. Заяви и категоричното намерение на ръководството на МВР да се направи пълен ремонт на общежитията на академията. „Вие и ние винаги сме във фокуса на събитията, в „окото на бурята и това ви предстои и в бъдеще. Вашата задача е да се подготвите добре, винаги да знаете какво ви очаква и да имате готовност за това. Никой от нас няма да ви спести истината и да ви остави да си правите илюзията, че пътят на служителя на МВР е гладък. Ваш учител, освен преподавателите, ще бъде и животът" - с тези думи гл. комисар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет се обърна към курсантите от Академията на МВР. „Гордеем се с вас, гордеем се, че смяната, която идва в МВР е от изключително млади, дръзновени и мотивирани хора. Желанието ми е винаги да останете такива", каза още гл.комисар Георгиев.

Той подчерта, че МВР не прави политики и не работи нито под политически, нито под социален натиск и това е причината за изключително високия рейтинг на полицията. „Оценката за нашата работа се дава от обществото, от хората, които имат компетентността да ни оценяват" - бе кагегоричен главният секретар на МВР. Той пожела на бъдещите полицаи и пожарникари да запазят винаги дръзновението и мотивацията, с която започват обучението си в Академията на МВР. В приветствието си към бъдещите курсанти ректорът на Академията доц. д-р Йордан Пенев акцентира върху някои нови модули в обучението.

Приложеният за пръв път присъствен електронен тест за степента „магистър" е показал изключително голям успех. Безпристрастност, икономичност и бързина на процедурата - това са основните му характеристики. Създаването на нови учебни помагала и пособия за прилагане на интерактивно обучение в съответствие с изискванията на Механизма за сътрудничество и оценка на ЕК, както и много добра координация на Академията с всички структури на МВР - това ще бъдат и част от приоритетите на учебното заведение през новата учебна година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини