Калин Георгиев: Приоритет е изготвянето на критерии за защита при бедствия

  • 08 юли 2011 15:58

  • 1072
  • 0
Калин Георгиев: Приоритет е изготвянето на критерии за защита при бедствия
© Булфото

Георгиев е председател на работната група, съобщават от МВР.

Тя е формирана със заповед на премиера и включва представители на министерствата, на държавни и изпълнителни агенции, на БЧК, научни институти и на Националното сдружение на общините.

Главен комисар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет заяви пред членовете на Междуведомствената група, че с разработването на плановете се цели да бъдат установени ясни критерии за провеждане на превантивни дейности и определяне на приоритетите в бъдещата работа за намаляване на последиците от бедствия. Той акцентира на отговорностите на МВР при провеждане на държавната политика при бедствия и осъществяване на координацията между институциите.

Междуведомствената работна група ще разработи Плана за 2012 година, чийто проект ще бъде готов един месец след днешното първо заседание. Разработването на годишния план произтича от изпълнението на Националната програма за защита при бедствия. Два месеца е срокът, в който групата ще подготви и Аварийния план за борба с нефтени разливи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини