Божидар Димитров: Искам да си почина от политиката

Булфото
share

В последните години има голямо строителство на църкви в България и хората сами си събират пари, и ги строят, каза Божидар Димитров, историк и бивш министър в кабинета на Бойко Борисов, отговарящ за българите в чужбина, в предаването на Нова телевизия „Карбовски: Директно“.

Дали е църква, дали е джамия, дали е друг храм, важно е какво се върши в нея, категоричен беше бившият министър, иначе не една – пет джамии да има в София ако вътре се прави това, което трябва.

Искам да си почина малко от политиката, но ще гласувам за ГЕРБ и за г-н Росен Плевнелиев, уточни историкът.

За сегашният президент Георги Първанов, Димитров обясни, че е бил добър политик, в рамките на правомощията, които има един президент в България.

Той сподели, че обикаля из страната заради строителството на църкви
и вижда, че хората изобщо не ги интересува кой ще бъде президент на страната, а кой ще е кмет, което за него е малко тъжно.

За Катуница той мисли, че едно село въстана срещу своя феодал, получило се едно феодално въстание, което според него не е било планирало. Там местният феодал Киро – Кирил Рашков, който се оказа, че е роден в Македония, е изпрател една наказателна бригада срещу хора, които перманентно му се противопоставят.

Бившият министър беше категоричен, че в българската история няма записан конфликт, въстание между цигани и българи.

Водещи новини

Още новини