Подеха кампания за намаляване на присъдата на убиеца на банкерката

Булфото
share

Лелята на 58-годишния Любомир Симеонов, който застреля банкерката Павлинка Йовчева, събира подписка за намаляване на присъдата му. Роза Касова е поставила масичка пред съдебната палата в Благоевград и очаква подкрепа за племенника си, съобщи "24 часа".

На 23 септември 2013 г. Любомир Симеонов застреля банкерката през деня пред магазин в Бургас. След това се качи на колата си и тръгна за столицата, където е имал намерение да се предаде и да каже какво е направил в една от големите телевизии. Той обаче спрял в Сливен и се предал на дежурния полицай в ОД на МВР.

На първа инстанция Бургаският окръжен съд му даде 20 г. затвор. Любомир Симеонов е бившия военен, който се е занимавал с билки. Симеонов пеизна, че е убил банкерката, защото му е отказала кредит, с който да подпомогне бизнеса си.

"На 9 септември е делото на втора инстанция. Подписката е по-скоро морална подкрепа на Любомир. Да, той призна, че е извършил убийството, но има смекчаващи обстоятелства, заради което искаме намаляване на присъдата", защити го леля му Роза Касова.

Водещи новини

Още новини