Янев: Цветанов да каже кои са тайнствените "брокери" от сделката на Плевнелиев

Булфото
share

Лидерът на РЗС поиска вицепремиера Цветан Цветанов да каже дали през март 2008 година, вече в качеството си на общински съветници от ГЕРБ, Орлин Иванов - бивш съветник от ССД на Стефан Софиянски, Радослав Тошев - бивш съветник от ГЕРБ и Данаил Кирилов - бивш съветник от БСП, са внасяли докладна записка за заменката, свързана с Бизнес парка.


Той посочи Орлин Иванов, Радо Тошев и Пламен Илиев като тайнствените трима политически "брокери", които са поръчители на изнудването на Росен Плевнелиев през 2007 година.

Янев отправи въпрос и към БСП: „Защо се правят на ощипани госпожици, защо не питат техния бивш член и активист Данаил Кирилов, в момента областен управител от квотата на ГЕРБ в София, на 16 октомври 2008-ма предлагал ли е със собствена докладна записка да има търг вместо заменка и с каква цел".

„Ние идвайки в ЦИК (за регистирането на кандидат-президентската двойка на РЗС - б.ред.) бяхме притеснени да не ни посрещне Орлин Иванов и да ни поиска подкуп за нещо, защото той е член на ЦИК от квотата на ГЕРБ, замeстник-председател е на СОС и член на Надзорния съвет на Столичната агенция за приватизация", заяви още лидера на РЗС.

Водещи новини

Още новини