"Босовете" от сделката за Бизнес парка са в протокол на Общинския съвет от 2008 г.

  • 15 септември 2011 15:08

  • 1236
  • 0
"Босовете" от сделката за Бизнес парка са в протокол на Общинския съвет от 2008 г.
©

В решението на вносителите за подкрепа на идеята за Бизнес парка, ще видите 38 души мнозинство от ДСБ, СДС и от другите политически сили и тези 12 - 13 човека, които бяха против решението да се подкрепи искането на Бизнес парка за замяна на тези имоти.

Това каза пред журналисти общинският съветник от ДСБ Вили Лилков.

Лилков обяви, че е чел протокола от заседанието на Общинския съвет от 26 април 2008 г. Точка 15 от това заседание на съвета е била сделката за Бизнес парка. В протокола може да се види кой как е гласувал. „Тогава може да отпаднат всички спекулации по темата. Ще видите и някои от „брокерите” там. Те действаха през времето на целия мандат и тогава съвсем не беше лесно да се справяме с тях. Тогава много често говорехме за икономическото мнозинство в общинския съвет. Интересното е, че в това заседание няма нито една дума от кмета Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той не е взел отношение по въпроса в зала, където се взимат решенията”, каза Лилков.

По думите му – тогава Владимир Кисьов е направил всичко възможно, за да влезе Росен Плевнелиев и да обясни решението в зала и да се вземе положително решение.

„Беше отчетлива една група, която се беше формирала около Демократи за София, „Гергьовден”, Демократическа партия и БЗНС. Тази група се откъсна в един момент и заживя собствен политически и икономически живот в общината. Тя се знае много добре и беше формирана около „Софийски имоти”. Имена няма да споменавам, но решението на Общинския съвет от 2001 до 2007 г. беше мотаене на Бизнес парка от „Софийски имоти”, каза Лилков.


По думите му - хората, които са влияели политически на „Софийски имоти”, са били от този кръг. „Очевидно имаше опит да се бламира искането на Бизнес парка. На каква цена, трябва да кажат Росен Плевненлиев и Цветан Цветанов. Въпросите по отношение на имената и числата ги задавайте на тях”, каза Лилков. По думите му – Плевнелев знае добре кои групи са настоявали и са помогнали да се реализира проектът. „През 2001 г. е взето решение за замяна, която „Софийски имоти” в продължение на 6 години не приключва, за да се заменят имотите, трябва да се извадят от капитала на „Софийски имоти”.

Това време вероятно е било използвано за „някакви разговори”, които приключиха на 26 април 2007 г. Впоследствие се наложи актуализация в следващия мандат през 2008 г., но генералният въпрос беше решен в 2007 г. в предния общински съвет. За това решение са пречили хора, да ги каже той кои са тези емисари, които са ходили при него или при хора, близки до фирмата, и беше очевидно, че това не беше интерес на общината”, каза Лилков.


По думите му – БСП не е участвала в дискусията. „БСП има само едно изказване на Антон Кутев, което гласи: „Уважаеми колеги, да прекратим дискусията и да минем към гласуване. Те само наблюдаваха тази битка в Общинския съвет”, каза Лилков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини