Вял протест на пенсионери в София

share

Слабо присъствие на протестиращи и силно разногласие съпътстваха днешното митинг-шествие на пенсионери в столицата. Не повече от 50-има души изминаха разстоянието между храм-паметника „Александър Невски” и Министерския съвет, за да изразят недоволството си от стандарта на живот.

Размразяването на пенсиите и оставки на депутати поискаха организаторите на днешния протест на пенсионери в столицата.

Няма място за 240 души в парламента, след като само 20 вършат работа, а останалите са лентяи, заяви председателят на Обединената партия на пенсионерите и Обединения съюз на пенсионерите Сава Гърбузанов. Той се обяви против „незаконното намаляване на трудовия стаж и на възрастта на пенсионерите, незаконното спиране на здравеопазването и зъболечението, тенденцията да се ликвидират болници, детски градини и всичко, което е построено за народа”.

Гърбузанов обясни слабата подкрепа, която получава, с корупция: „Да спрат техните ренегати, които им плащат да ходят в нашите редици и да казват, че в България сега положението е много добро и цветущо”.

Сред протестиращите не липсваха и доволни от начина си на живот: „В България няма гладни, голи и боси, има нахранени и преяждащи. Аз съм един от нахранените и съм си доволен. А съм тук, за да им докажа на протестиращите, че не са прави”.

От Обединената партия на пенсионерите бяха категорични, че независимо слабото присъствие на протестиращи, те ще настояват за среща с правителството, на която да представят исканията си: „Ако следващата седмица не седнат с нас на масата, ние ще излезем на бунтове”.

Водещи новини

Още новини