Божидар Димитров: Да не даваме гражданство на мухамби

Булфото
share

"Да не даваме гражданство на разни мухамби, а на българите в чужбина. Има 3 млн. българи по света", каза Божидар Димитров по БТВ.

Според историка привличането на етнически българи в страната е един начините за борба с демографския срив. Той даде за пример Германия, където населението на страната се е увеличило през 20013 г. по подобен начин. Димитров посочи необходимостта българските партии трябва да се разберат за приоритетите и най-вече демографския проблем. "Вие мислите ли, че баба Ангела Меркел обича ония социалдемократ, обаче в Берлин имат приоритети. Директорът на Националния исторически момент посочи практиката във Франция политическия елит да преминава обучение в специализирано учебно заведение", така Димитров обясни защо в  Западна Европа има успешни практики.

"Турците принадлежат към друга цивилизация," поясни историкът. "Съпротива за членството на Анкара в Европейския съюз не идва от  нас, съпротива има в Австрия, Франция и Германия. Техните общности не се интегрират в Западна Европа", коментира гостът.

"Аз съм се отказал от политиката. Но тя, ако реши ще ме намери", завърши  Димитров.

Водещи новини

Още новини