Протестиращи скандират "оставка" пред Министерството на правосъдието

  • 27 февруари 2014 15:10

  • 1939
  • 2
Протестиращи скандират "оставка" пред Министерството на правосъдието
© Булфото

Протест пред Министерството на правосъдието срещу проблемите за получаване на българско гражданство на българите в Македония.

На протеста се чуха скандирания „Оставка”, „Червени боклуци”, Предатели”, „За България – Свобода или смърт”, „И преди и сега Босилеград е български”. Бе прочетена декларация от името на българите в Босилеград, с която се изразяват притесненията им във връзка с административните изисквания за получаване на българското гражданство.

"Решиха да не издават документи, защото нашите братя българи в Македония не можели да докажат своя български произход. Сякаш някой от тези чиновници могат да докажат своя произход. В днешна окупирана Македония, живеят стотици хиляди българи по самосъзнание. Държавата ни в момента се разпада, циганизира, младите хора бягат в чужбина. Тези тук са седнали да обясняват кой е българин и кой не", каза пред събралите се граждани зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите на председателя на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, не гражданите правят гражданството и национално самочувствие, а сърцето. "Днес всички скопски вестници се радват, че България се е отказала от българите в Македония. Това е национално предателство", заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1939 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Млад избирател

2015.06.11 | 09:30

2
Това е моята партия!
moni

2015.06.11 | 09:30

1
krotko i vnimatelno na tazi struna

Добави коментар

Водещи новини