Протестиращи към Орешарски: "Оставка желаем, г-н премиер!"

Булфото
share

Протестът пред Народното събрание не успя да затвори изцяло движението пред сградата на бул. „Цар Освободител“ в София. Блокадата на практика е частична, тъй като колите могат се движат свободно като заобиколят Паметника на Цар Освободител и продължават напред.Към протестиращите се присъединиха и част от студентите. Обстановката около Ректората на Софийския университет засега е спокойна.

Междувременно малка групичка протестиращи се събра пред Министерския съвет. Те вдигат шум с традиционните тъпани, вувузели и свирки и от време на време скандират „Оставка“.

Движението пред Министерски съвет се осъществява нормално. Обстановката е спокойна. Протестиращи се опитаха да блокират движението по бул. „Ал. Дондуков” и бул. „Цар освободител”. Група от около 10 полицаи им попречи и пази протестиращите, за да не се опитат отново.

Полиция охранява и пред Министерски съвет и пред Народното събрание, но полицейското присъствие не е много засилено. Двете групи недоволни от кабинета се събраха пред парламента. Идващите от МС се обърнаха към останалите с думите: „Здравейте, студенти!”. В отговор получиха „Оставка желаем, г-н премиер!”

Водещи новини

Още новини