Ранобудните студенти са получили сигнали, че ще бъдат атакувани

  • 16 ноември 2013 12:36

  • 3867
  • 6
Ранобудните студенти са получили сигнали, че ще бъдат атакувани
© Булфото

"Ранобудните студенти", окупирали Ректората на Софийския университет, съобщиха в групата си във "Фейсбук", че са получили редица сигнали, че днес ще бъдат направени опити за нахлуване в университета.

"Вчера получихме поредица сигнали от граждани, че днес недоброжелатели ще се опитат да нахлуят в Университета. Не ни е ясно кога ще ни атакуват и откъде. Ние оставаме в Университета и рамо до рамо с наши преподаватели ще пазим територията, светостта и честта му", написаха студентите, пише dnevnik.bg.

"Днес ще затворим вратите на Университета и заради оформящия се съботно-партиен двубой между компрометирани пред българското общество фигури. Нашият протест днес е нежеланието ни да протестираме в ден, в който протестират политически партии. Готови сме да отстоим на чисто гражданските и студентски искания, зад онези четири думи, които оформиха същността на 25-те дни окупация: морал, солидарност, отговорност, свобода", заявиха още те.

В петък "Ранобудните" решиха на общо събрание на окупаторите, че студенти няма да се включат в прояви днес заради митинга на БСП и ДПС "Да на демокрацията, Не на насилието".

В декларация, младежите заявиха, че "отказват да участват в дискредитиращи сценарии" и уточняват, че държат на безопасността и не искат да дават повод на МВР за нови нарушения на законите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3867 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
раднобуден наркоман

2013.12.05 | 00:46

6
ГЕНА,ДОНЕСИ НЯКВО БРЪСНАРСКО НОЖЧЕ ЧЕ СЪМ СТАНАЛ БРАДАТ КАТО НЕОФИТ РИЛСКИ...И ДОНЕСИ ПАРИТЕ КЪДЕТО СЕ БЯХМЕ РАЗБРАЛИ..ЧУ ЛИ?? ЧЕ ЩЕ ТИ ИБА МАЙКАТА МИРИЗЛИВА ДОЛНА ЕВРЕЙСКА

2013.12.05 | 00:46

5
хора, не се отказваите,моля ви, от гнусните си дела вече започват да червясват отвътре, както Тошо се е мислил за безсмъртен,така и те са се поувлеки, но не забравяите ,че всичко се връща на този свят,жал ми е за техните деца и внуци,защото те ще плащат за уродливите действия на мишлетата...

2013.12.05 | 00:45

4
Цирк ранобудни данспръдни вече се изчерпа
кико

2013.12.05 | 00:45

3
Сладури да ви помогна, чува се че GSG9, ALFA и SAS са около университета внимавайте да не ви нападнат, една кака го коментираше у баничарницата. Обещайте да спасите Вуза и плакатите.

2013.11.18 | 19:48

2
НЯМА ДА ГИ АТАКУВАТ, ТЕ СА ЧЕРВЕНИ СТУДЕНТИ
национални манафи(ох а така)

2013.11.17 | 12:13

1
ЛЮБКЕЕЕЕ,ПИШИ БЪРЗО ГЛУПОСТИ СРЕЩУ СТУДЕНТИТЕ ЩОТ баи-МЕСТАН ЩЕ СЕ ЯДОСА НА БОЛЕН-ПСИХОТО ДЕТ ЗЕМА ОНИЯ ПАРИ. ША НИ РАЗПОРИ ОСРАНИТЕ ГАЗОВЕ С РЯЗАНА СИ КАРАБИНА.

Добави коментар

Водещи новини