Христо Мутафчиев: Това, което правят студентите е шанса ни да оцелеем като нация

share

Това, което правят тези студенти, е истинският шанс да оцелеем като нация. Това каза пред журналисти Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, цитиран от Фокус.

"Ситуацията е изключително добра, полезна и ползотворна за целия български народ и това трябва да се разбере от бабите, дядовците и родителите на тези деца, които са дошли тук да учат, а се занимават с несвойствени неща – само и само да си променят живота, след като ние не успяхме да го променим".

По повод сутрешните провокации с участието на членове на БСП, Мутафчиев каза: "Комунистите се борят за оцеляването си, а тези хора се борят да бъдат личности. Те са обществено значимите личности на България”.

Мутафчиев посочи, че не е съгласен с мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че дори студентите да окупират Луната, управляващите няма да си подадат оставката. Той добави, че е съгласен с мнението на родителите си, че ако трябва, ще дойдат от Карлово за подкрепа.

"Очаквам смелите хора да ги подкрепят. Мижитурките ще си стоят вкъщи. Ако човек иска да заспи с чиста съвест, той трябва да е тук”, добави той. Мутафчиев очаква на студентите да им бъдат изкарани кирливите ризи и за тях да бъдат написани неверни неща, включително и че са платени, но ги посъветва да не обръщат внимание на това.

Вратите на СУ "Св. Климент Охридски” са вързани с лентички с българското знаме. Хора, подкрепящи студентите, им носят храна и вода, защото по думите им студентите не приемат пари.

Водещи новини

Още новини