СУ и Народната библиотека подписват договор за сътрудничество

  • 27 октомври 2014 12:41

  • 1085
  • 0
СУ и Народната библиотека подписват договор за сътрудничество
©

СУ "Св. Климент Охридски" и Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще подпишат договор за сътрудничество, съобщиха от институцията.

Събитието е планирано за 29 октомври, а подписи ще положат ректорът на университета проф. дин Иван Илчев и проф. дфн Боряна Христова - директор на библиотеката.

Срокът на действие на договора е в рамките на три години и цели двете най-големи институции в България в областта на образованието и културата да си съдействат за повишаване и подобряване на образованието и общообразователните възможности на своите служители и студенти, както и извършване на съпътстващи услуги в тази връзка.

За първи път в дългогодишната си история СУ "Св. Климент Охридски" и Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще си сътрудничат в съвместната научноизследователска и обучителна дейност, и в рамките на взаимоизгодни интереси, ще обменят и споделят опит в образователните практики, ще осъществяват и съвместни научни проекти между учените от различните професионални направления. В договора е предвидено създаването и организирането на Център за продължаващо образование на информационни специалисти.

Подписването на този договор е от изключително значение за двете институции, които се ползват с голям авторитет в България и чужбина, се отбелязва в съобщението, цитирано от БТА.

Последвайте канала на

1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини