Как да се предпазим от измами в нета

Булфото
share

Винаги четете дребния шрифт на офертите и проверявайте сайта, ако пазарувате по интернет. Това са част от съветите, които е задължително да спазвате, ако не искате да станете жертва на многото измамници в мрежата. За това съветва екип на сайт за групово пазаруване в интернет.

Пет простички съвети можете да спазвате, ако искате да не станете жертва на измамниците в интернет. Ако сте си харесали стока в определен сайт в мрежата, е важно да на първо място да проверите достоверността му. Можете да пуснете търсене по ключови думи, за да намерите подобни услуги или продукти и отзиви на потребители.

Следете форуми, блогове и сайтове – информация има в изобилие. Не се доверявайте само на едно прочетено мнение, било то позитивно или негативно, а потърсете още източници, за да сравните отзивите. Едва когато се убедите, че офертата ви допада, преминете към покупка.

Важно е да знаете, че купуването на ваучер от сайт за групово пазаруване има силата на волеизявление – вие се съгласявате и приемате условията на сайта и на офертата и трябва да имате валидна причина за връщане на покупката. Следващата стъпка в безопасното пазаруване е да обръщате специално внимание на дребния шрифт на офертите.

Проверявайте актуалните цени на търговеца и процента отстъпка, който получавате чрез сайта. Идеята на груповото пазаруване е, че търговецът намалява разходите си поради големия брой клиенти, които получава чрез сайта и затова той има възможност да им даде тази отстъпка. Ако цената след отстъпката съвпада с редовната цена на същия търговец на друго място, по-добре не се обвързвайте. Обикновено промоционалните оферти подлежат на допълнителни условия.

Ако нещо по офертата не ви е ясно или имате нужда от повече информация, не се колебайте да я потърсите. Ако ви интересува конкретна информация по самата услуга или продукт, е препоръчително да потърсите търговеца. Не купувайте оферти, в които няма посочен контакт с търговеца, тъй като сайтовете са само рекламна платформа и не носят отговорност за предоставянето на услугите или продуктите.

Ако търговецът и сайтът за групово пазаруване без аргументи отказват да решат проблем с купената стока или услуга, можете да се обърнете към потребителски организации и сдружения, както и да подадете жалба в Комисията за защита на потребителя.

Водещи новини

Още новини