Румен Петков: Белият автобус подразни протестиращите

share

"И обществото, и политиците трябва да благодарят подобаващо на всички полицаи, които стояха 17 - 18 часа в 40 - ия ден на протеста", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Румен Петков, бивш вътрешен министър и бивш депутат от БСП.

"Не приемам обясненията на Цветлин Йовчев, че някои депутати са искали онази вечер да бъдат изведени по един начин, а другите по друг начин. Това е обидно за МВР", поясни Петков. Според бившия вътрешен министър е имало поне няколко начина за извеждане на депутатите от сградата на Народното събрание. Петков е на мнение, че точно белият автобус е подразнил протестиращите в онази 40 - та вечер на протести. "Самият автобус ескалира нервите на публиката", поясни той.

"Мирният протест не представлява с ентусиазъм да се къртят плочки и чадъри, защото сега всичките плочки ще ги платим ние, данъкоплатците. Площадът е под видеонаблюдение от 2006 година. И ако някой не е видял, че подготвят паветата да бъдат премахнати, е негов проблем", каза Петков.

"Първата стъпка, която БСП не направи като партия, беше да гарантираме диалога. Ние загубихме много време, дадохме много агресия на протестите. Единствената институция, която показва воля за диалог е правителството", заяви още бившият червен депутат.

"ГЕРБ направиха една стъпка - влязоха в Народното събрание, независимо дали това е по съвест, под натиск на посланиците или от страх", заяви още Петков и добави, че втората стъпка на партията на Бойко Борисов е включването й в обсъждането на актуализацията на бюджета.

"Изборите не трябва да са сега. Това е дълбоко вредно за страната ни. Най - малкото, защото нямаме изчистени пет приоритета за страната ни, ние нямаме изчистен Изборен кодекс", категоричен бе Румен Петков. 

Водещи новини

Още новини