Японският посланик: Ще се оправите като помъдреете и промените мисленето си

share

Политическите сили в България трябва да използват диалога в името на доброто на народа. Това заяви посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми, който днес беше гост на тържествата по случай църковния празник Свети Панталеймон в троянското село Враоево, предаде БНР.

Такаши Коидзуми заяви, че това, което се случва в момента в България, е един нормален процес, защото е необходимо време да се промени мисленето и да се премине от комунистическия строй към демокрацията: „Най-важното е да има мъдрост и хората да променят мисленето си, затова сега положението е по-тежко, но аз вярвам, че българите ще преодолеете трудната ситуация. Протестите са нещо естествено, което се случва, а от друга страна правителството е избрано от Народното събрание, което е балансирано от управляващата партия и опозицията. При това положение трудно се достига до стабилност в политиката, затова най-важното е да има диалог и да мислят най-вече за щастието на народа. Затова аз се надявам, независимо от коя партия са, ако трябва денонощно да говорят, за да намерят най-доброто решение за хората в България“, каза посланикът.

В село Врабево Негово Превъзходителство посети параклиса „Свети Панталеймон“, а по-късно беше на откриването на фотографска изложба за деца и празничния концерт с български фолклорни и стари градски песни и традиционни японски песни.

Водещи новини

Още новини