Цветлин Йовчев: Полицаите си свършиха работата

share

Да, полицаите си свършиха работата. Имаше доста хора, които ги провокираха, но полицията запази спокойствие. Това заяви вчерашният министър Цветлин Йовчев в сутрешния блок по БТВ по повод вчерашните протести и обсадата на парламента.

Ще прегледаме всички записи и ще видим кои са хората, които са хвърляли камъни по автобуса. За да се стигне до това е допринесъл факта, че мирно протестиращи хора са били притиснати до кордона и нямаше как напрежението да не ескалира, каза още той.

От няколко дни предупреждавам, че ако се продължи в този дух - ще се стигне до тук и ще има сблъсъци. Всяко политическо говорене и заиграване е опасно. Независимо дали е политически лидер, депутат или духовен лидер бе застанал пред хората щеше да бъде линчуван, каза още той.

Решението да бъдат изведени с автобус депутатите и министрите беше и мое. Те са български граждани и с тази блокада им се нарушаваше конституционните права, смята шефът на МВР.

Ситуацията беше изключително тежко, не защото те бяха много, а защото се държаха изключително агресивно, заяви вътрешният министър. По думите му полицията се е държала изключително коректно.

Жалко е това, което се случва в България, това че обществото е поляризирано и се стига до насилие, каза още Йовчев. Той бе категоричен, че ако бъдат показани обективни кадри в чужбина, България може да се гордее с това, което се случи и от действията на полицията.

Вътрешният министър каза още, че полицията ще прегледа всички записи, за да установи хората, които са хвърляли камъни.

Попитан дали ще подадат оставка, Йовчев заяви, че това зависи от волята на народните представители.

Водещи новини

Още новини